3D-skrivare i rymden?

3dskrivare i rymden

3D-skrivarens intågande i vardagen har successivt ökat under 2014. Dock är vardagsanvändandet fortfarande väldigt begränsat men det är en teknik som ständigt utvecklas och förväntas kunna göra stordåd inom en tioårsperiod. NASA-astronauten Barry ”Butch” Wilmore installerade den 17 november första 3D-skrivaren i rymden på rymdstationen ISS.

Resultatet blev en liten plakett och utskriften verkar ha klarat förhållandena i rymden bättre än på jorden. Faktum är så verkar utskriften vara i bättre kvalité än vad den hade blivit på jorden.

Varför behöver man 3D-skrivare i rymden? Tanken är att man nu ska göra ytterligare tester för att se om man i sinom tid skulle kunna skriva ut reservdelar till ISS på plats istället för att skicka dem från jorden.

För att läsa mer om detta projektet finns det på nedanstående länk (NASA):

Open for business, 3D printer creates first object in space on ISS

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.