14 år och superstjärna – tack vare nätet

Svunnen är den tid då nya musikaliska talanger upptäcktes på demokassetter och i lokala talangjakter.

Det är väl knappast nytt längre, att många nya artister når ut till – och slår igenom hos – sin första skara fans med hjälp av YouTube och andra sociala medier. Ownit Magazine har tidigare skrivit om svenska Ulrik Munther vars karriär tog fart ordentligt på nätet och som vid det här laget knappast är obekant för någon. Andra som startat sina karriärer online är Justin Bieber, Boyce Avenue och Adele.

Det senaste i raden av stjärnor tända på YouTube är Jasmine Thompson från England. Den första videon på hennes konto TantrumJas – inspelad på en talangjakt – laddades upp i oktober 2010. Då var hon bara 9 år gammal.

Jasmine Thompson

Jasmine Thompson började därefter spela in covers på kända och populära låtar och publicerade dem mer eller mindre regelbundet på YouTube. Succén lät inte vänta på sig – allt fler hittade till Thompsons kanal och valde att följa hennes resa.

Idag är Jasmine Thompson 14 år gammal och för bara några dagar sedan passerade hon en miljon prenumeranter på YouTube. Hon har hunnit med att turnera, släppa ett album – och medverka på flertalet andra artisters låtar. Här i Sverige hörs hon närmast konstant på radio just nu i och med sin medverkan på låten ”Sun Goes Down” av tyska Robin Schulz.

Och så fortsätter hon spela in och publicera covers på YouTube, förstås.

 

Det här inlägget postades i Artiklar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 14 år och superstjärna – tack vare nätet

 1. Hankmartin skriver:

  This is terrible – is the taste of music really so bad.
  She is just a jung girl without any empathy and talent.

  Regards
  The music lover

  • Lasse Lannerström skriver:

   Your talking about Your Music taste. I Think she is terrific and yes a Young girl.

Kommentarer inaktiverade.