Ownit satsar på öppna fibernät


Nu kan äntligen fler privatpersoner och företag välja snabba, säkra och stabila bredbandstjänster från Ownit! Vi breddar tjänsteutbudet – förutom FiberLAN erbjuder vi även tjänster i öppna fibernät.

Samarbetsavtal har redan skrivits med flera kommunikationsoperatörer runt om i landet, vilket innebär att både privatpersoner och företag som är anslutna till öppna fibernät, nu har möjlighet att välja mellan olika bredbandstjänster från Ownit.

–  stefantengvallDet här är ett spännande steg i Ownits utveckling och jag är stolt över att Ownit nu även är en spelare på stadsnätsmarknaden. Det är en marknad med stor potential och vi ser fram emot att kunna erbjuda konkurrenskraftiga erbjudanden till både privatpersoner och företag, säger Stefan Tengvall, Head of Ownit.

Ownit är en av Sveriges ledande aktörer inom FiberLAN och har hittills agerat inom det exklusiva nätet Stockholm, Malmö, Lund, Göteborg, Helsingborg och Uppsala.

–  Ownit har redan ett starkt varumärke och en stor närvaro i fastigheter runt om i landet, det tillsammans med tillgång till Telenors väl utbyggda infrastruktur gör att den här satsningen känns både naturlig och rätt för Ownit, säger Mats Lundqvist, affärsområdeschef bredband och tv-tjänster på Telenor.

Klicka här för att se pressmeddelandet

Det här inlägget postades i Kundinformation och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ownit satsar på öppna fibernät

 1. John Tjorneryd skriver:

  Hej!
  I Dn kan man läsa om osäkra MODEM mm. Hur är läget för Ownit?
  MVH
  John Tjörneryd

  • Jonas Berggren skriver:

   Om du har fiber så behöver du inte använda något modem. Det är bara att koppla rätt på, men det kan ända vara smart att använda sig av en router. Det finns flera olika alternativ på marknaden, både trådburna och trådlösa där de sistnämnda är lite mer osäkra men det är oftast personen bakom spakarna som som skapa osäkerheten eller riskerna än själva hårdvaran.

Kommentarer inaktiverade.