Hur fyller du dina 100 Mbps?

Att ett bredbandsuttag från Ownit i bostaden garanterar en stabil och – inte minst – snabb internetuppkoppling känner du förmodligen till vid det här laget. Men hur spenderar du alla de hundra (eller tusen) Megabit per sekund som finns att tillgå? Aftonbladet och Facebook i all ära, men en toksnabb uppkoppling öppnar för betydligt fler möjligheter än så. Här tipsar Ownit Magazine om hur du får ut maximalt av din snabba lina.

Internetkabel

Streaming
En rejäl internetuppkoppling med hög hastighet borgar för hög kvalitet när du strömmar film och musik. Koppla in datorn till tv:n och ljudanläggningen och få tillgång till ett närmast obegränsat utbud av underhållning direkt i ditt vardagsrum. Här är några streamingtjänster vi gillar:

Spotify
Med 20 miljoner låtar i arkivet och 20 000 nya tillagda varje dag är Spotify en guldgruva för musikälskaren. Betalvarianten Spotify Premium (från 49 kr/mån) ger högre ljudkvalitet och du slipper reklamen. spotify.com
Har du redan Spotify? Lyssna på Ownits spellista här >>
Comoyo View
Comoyo View är en uppstickare på streamingmarknaden med ett gediget utbud av film och serier i toppkvalitet. Första månaden är gratis, därefter betalar du 99 kr/mån och får titta hur mycket du vill! comoyo.com
Viaplay
TV, sport och film online. Stort utbud av både film, tv-serier och livesport. Du kan titta både i datorn, direkt i din smart-TV eller med Viaplays appar till smartphones. viaplay.se

Onlinespel
Spel är roligare när man är flera! Bäst blir upplevelsen med en bra internetuppkoppling utan lagg och långa pingtider. Ownits höghastighetsanslutningar används sedan länge av många spelfantaster. Bland annat sponsrar vi 30+ Gaming Community (läs mer om det här) och spelcaféer i både Stockholm och Malmö.

Sverige är ett framgångsrikt exportland när det kommer till just spel. Här finns några av världens bästa spelutvecklare och nedan är några exempel på onlinespel som tagits fram i vårt avlånga land. ”Slå ihjäl” några timmar ikväll med hjälp av någon av dessa guldklimpar!

Battlefield Payday: The Heist Candy Crush Saga

Videosamtal
SkypeHög hastighet på internetlinan ger en bra upplevelse när du videochattar med familj och vänner över hela planeten. Skype fyllde 10 år i veckan och det ryktas om att vi snart kommer kunna ringa videosamtal i 3D… Skype är gratis och finns på skype.com

1000 Mbps
Uppgradera till 1000 Mbps
Räcker internetlinan mot förmodan inte till? I många av föreningarna som är anslutna till Ownit går det nu att uppgradera internethastigheten till svindlande 1000 Mbps eller 1 Gbps (en gigabit). Du gör uppgraderingen i portalen som du hittar på
portal.ownit.se.

Det här inlägget postades i Artiklar, Surftips och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hur fyller du dina 100 Mbps?

  1. Anders skriver:

    1000Mbps, ja … det är intressant när den interna mekaniska hårddisken blir den begränsande faktorn … /Anders

Kommentarer inaktiverade.