YouTube-fenomenet som lockar miljoner

Hur blir man känd och berömd? Svaret på frågan är något annorlunda idag jämfört med bara för något decennium sedan. Många av de starkast lysande stjärnorna av idag har funnit sin väg in i rampljuset via Internet och kanske framför allt YouTube. För knappt ett år sedan, i det första numret av Ownit Magazine, berättade vi om då 17-åriga Ulrik Munther som… ja, vi har väl alla sett honom i Melodifestivalen och hört honom spelas på radio (om och om igen).

Internet öppnar dörrar, om än bara för ”15 minutes of fame”, och någon som fått erfara detta är 25-åriga universitetsstudenten Jorge Narvaez som tillsammans med sin dotter Alexa, 7, fått enorm uppmärksamhet det senaste året. Allt började när Jorge, precis som varje kväll vid läggdags, satt vid sängkanten och sjöng tillsammans med sina två döttrar.
Jag sjunger med dem varje kväll tills de somnar, det är min favoritstund på dagen, säger Jorge till Austin360. Låtvalet för kvällen var ”Home” av Edward Sharpe and the Magnetic Zeroes.

Efter en stund, när den yngsta av döttrarna somnat, bestämde sig Jorge och Alexa för att spela in låten på video. Jorge lade upp videon på YouTube och resten är, som man brukar säga, historia. ”Home” och den uppföljande videon, en cover på Adeles låt ”Rolling In The Deep” har när detta skrivs fått fler än 40 miljoner visningar tillsammans på YouTube och Alexa har bland annat fått sjunga i nationell TV hos Ellen DeGeneres.

Titta och lyssna på de två låtarna här nedan, notera gärna Alexas fantastiska inlevelse – och tyck till. Är det en ny framtida superstjärna vi ser?

Det här inlägget postades i Surftips och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till YouTube-fenomenet som lockar miljoner

  1. Mariela skriver:

    Vilken connection far & dotter! Talang… jepp, big time!
    It leaves a loving feeling in my heart

Kommentarer inaktiverade.